3 skarpe til Adam - Askovfondens social psykiatri

3 skarpe
til Adam

3 skarpe
til Adam

3 skarpe
til Adam

3 skarpe

til Adam

Hvorfor kom du til ASPA?

For et år siden ramlede mit liv totalt. Alt det, jeg havde troet på, viste sig at være en løgn, og jeg mistede alt det, der betød mest for mig. Jeg havde mistet grebet om, hvem jeg var. Jeg blev indlagt på psykiatrisk afdeling, og da jeg blev udskrevet, var jeg stadig i en depression og bange for at ryge ind igen. Jeg gik med selvmordstanker og vidste ikke, hvordan jeg skulle få tag om mit liv igen.

Jeg er en mand midt i livet, har en baggrund som proces- og organisationsudviklingskonsulent og er ikke typen, der giver op. Jeg vidste, at jeg skulle gøre noget aktivt. Så jeg gik på nettet og fandt ASPA. Jeg ringede, tog derind og bad om hjælp. Her blev jeg mødt af et fantastisk menneske, der lyttede til mig og oprigtigt gerne ville hjælpe mig. Det blev til ugentlige samtaler.

Hvad har det betydet for dig at komme her?

Først, da jeg kom, var det vigtigste for mig bare at være sammen med nogen. Jeg var meget ensom og havde brug for at være sammen med andre mennesker. Jeg fik faktisk panikanfald, hvis jeg var for meget alene. Jeg tilmeldte mig alt det, som gav mening for mig for at kæmpe imod ensomheden.

Det blev AskovFondens Cafe på Griffenfeldsgade, der blev mit særlige sted. Når jeg kommer der, så spiller det en stor rolle i at føle mig forbundet til et fællesskab. Ligesom det er vigtigt at have mennesker omkring mig, som jeg kan have tillid til. Det kan jeg til dem, som arbejder i ASPA, og jeg ved, at de står ved siden af mig, hvis der er noget, der bliver svært.

Hvordan har ASPA hjulpet dig?

Gennem kommunen fik jeg hjælp til at få et sted at bo og nogle praktiske ting, men de kunne ikke hjælpe mig til at finde mig selv og få en positiv livsbane. Det, jeg har savnet fra kommunen, er det, som ASPA tilbyder. Her fik jeg et netværk, og der er plads til relationer, der er tid, nysgerrighed og nærvær.

I ASPA ser man mennesker, som vi er, man dømmer ikke, og der er plads til, at en som mig stille og roligt kan komme op og stå igen, når vi er væltet i livet.

Jeg er begyndt at drømme igen og se fremad. Drømme om hvordan resten af mit liv skal se ud. Jeg har fået fat i min professionelle side og tror på, at jeg kan skabe mit liv, som jeg vil have det.

Hvis jeg skal sige det kort, så har ASPA spillet en afgørende rolle for håbet for et nyt liv. Jeg har lært at være åben og ærlig, at have retning i mit liv og gennem assertionskurser og samtaler har jeg lært at træffe valg, der er gode for mig.