BLIV FRIVILLIG - Askovfondens social psykiatri

Bliv frivillig – fællesskab, mangfoldighed og mennesket i centrum

Er du klar på at bruge din fritid på at hjælpe andre? Savner du et fællesskab at blive inspireret af? Mangler du noget meningsfuldt at bruge din fritid på?

I ASPA bliver du en del af et mangfoldigt, rummeligt og engageret fællesskab. Fællesskab og relationen er kernen i alt hvad vi laver i ASPA. Assertiv kommunikation er et vigtigt grundlag i ASPA, hvor vi møder mennesker som ligeværdige og hele mennesker.

Som frivillig i ASPA er du en del af et team som er åben, nysgerrig og anerkendende i sin tilgang til mennesker, vi har nemlig plads til alle i ASPA.

Her kan du blive frivillig

I ASPA har vi mange frivillige tilknyttet.

Vil du høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os/ komme forbi til en rundvisning og en kop kaffe, så du får en fornemmelse af ASPA, inden du sender din ansøgning.

WeekendFællesskabet

Positivt socialt samvær for psykisk sårbare unge i alderen 18-35 år. Vær med til at skabe et rart, hyggeligt og alkoholfrit miljø fredag kl. 17-21.30, lørdag kl. 16-21.30 og søndag kl. 13-19.

Kontakt Nanna for nærmere info

44 14 56 49
TORSDAGSCAFÈ

Lige nu søger vi frivillige til vores ungefællesskab om torsdagen. Torsdagscaféen er et tilbud om socialt samvær, hvor alle unge (18+) er velkomne.  Vi har åbent torsdage kl. 16-20, og vores største opgave er at skabe et trygt og inkluderende fællesskab, hvor vi snakker, laver mad, spiller spil og er kreative.

Som frivillig i Torsdagscaféen, har du 2 vagter pr. md. fra 15.15-20.15.

Kontakt Sofie for nærmere info

92 82 19 82
SECOND A

Vores genbrugsbutik har tøj og accessoires til mænd og kvinder til rigtig gode priser. I butikken får du mulighed for at betjene kunder, sortere og vaske tøj, stryge tøj, lave vinduesudstilling mm.

Kontakt Anette
ASKOVFONDENS CAFÉ I GRIFFENFELDSGADE OG KØKKENET PÅ KAPELVEJ

I caféen og køkkenet får du mulighed for at lave mad, servicere gæster, rydde op mm.

Kontakt Janni
KREA-CAFÉ

I krea-caféen kan du udfolde dig kreativt samtidig med, at du understøtter et inkluderende og hyggeligt fællesskab, hvor der er plads til alle. Krea-caféen har åbent hver tirsdag kl. 16-18, og man kan selv have et projekt med eller blive inspireret til at prøve noget nyt.

Læs mere og ansøg her: Bliv frivillig i krea-caféen

Til dig der er frivillig

  • Du bliver en del af et team, der brænder for at gøre noget for andre mennesker i deres fritid
  • Du indgår i det frivillige sociale fællesskab, som mødes enten hver halve år eller kvartalsvis til et gratis socialt event
  • Du deltager i frivilligmøder med dit team, hvor I tager fat på relevante emner for jeres indsats
  • Du har løbende samtaler/sparring efter behov med din frivillighedskoordinator for at sikre din trivsel.
  • Du lærer en NGO at kende indefra

Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan være frivillig i ASPA ?

Alle over 18 år, som har lyst til at være en del af et mangfoldigt team der gør noget for andre.

Hvor kan du være frivillig ?

I vores genbrugsbutik Second A, i køkkenet (AskovFondens café i Griffenfeldsgade og på Kapelvej), Kreacafé (tirsdage), Torsdagscafé, Weekendfællesskabet (fredag kl 17-21.30, lørdag kl 16-1.302 og søndag kl 13-19.)

Hvordan bliver jeg frivillig hos jer ?

Du finder os via frivilligjob.dk / kontakter os for at høre nærmere –> skriver ansøgning –> bliver kaldt ind til en frivilligsamtale.

Så tager vi den der fra!

Hvad vi laver i ASPA

AskovFondens Socialpsykiatri (ASPA) støtter mennesker med psykiske sårbarheder. Gennem meningsfulde fællesskaber hjælper vi mennesker ud af isolation, ensomhed og psykisk mistrivsel, altid ud fra den enkeltes ønsker og behov. ASPA er et dag- og aftentilbud, der har åbent 365 dage om året.

Det gør vi gennem sociale indsatser som gruppe- og individuelle forløb, struktureret fællesskab og åbent samvær.

Læs mere om vores metoder her.