BERETNINGER FRA BRUGERE - Askovfondens social psykiatri

STEMMER
FRA ASPA

STEMMER
FRA ASPA

STEMMER
FRA ASPA

STEMMER

FRA ASPA

3 skarpe til Adam

“Hvis jeg skal sige det kort, så har ASPA spillet en afgørende rolle for håbet for et nyt liv. Jeg har lært at være åben og ærlig, at have retning i mit liv og gennem assertionskurser og samtaler har jeg lært at træffe valg, der er gode for mig”

Mød Mette, der er tidligere bruger i ASPA

En ung kvindes oplevelse af ASPAs betydning

“Jeg begyndte at komme i ASPA for 6 år siden. På daværende tidspunkt var jeg på kontanthjælp og præget af angst og generel tristhed. Jeg var af den grund ikke i stand til at følge et alment gymnasialt tilbud, så jeg henvendte mig til ASPA for at kunne følge deres HF flex tilbud. Dette gav mig muligheden for at gennemføre min HF i trygge rammer. Jeg tog min undervisning online og fik hjælp af ASPAs lektiehjælpere. Derudover fik jeg generel støtte i form af samtaler samt støtte i forbindelse med andre praktiske gøremål. Med ASPAs støtte kunne jeg færdiggøre min uddannelse, og min mangeårige drøm om at blive optaget på psykologiuddannelsen blev en realitet.

Jeg læser på 4. semester nu og bruger fortsat ASPA hyppigt. Siden jeg begyndte at komme her, er der opstartet aften-caféer, hvor vi spiser sammen, og derudover har jeg også deltaget i assertionsgrupperne. ASPA har haft en kæmpe indflydelse i forhold til, hvordan mit liv ser ud i dag. Det er ikke noget, jeg ville kunne beskrive med ord, da jeg unægtelig ville komme til kort. Det rare personale, støtten, opbakningen og den professionelle tilgang er absolut grunden til, at jeg har kunne vende mit liv om og komme ind på min drømmeuddannelse”.

Mød Tanja, der har været i praktik i ASPA

“Jeg har aldrig før kunne se mine egne muligheder i bare sig selv, så dét, at jeg kan se, at andre kan, så kan det jo være, at det også lykkes for mig, og hvis ikke, så har jeg det i det mindste prøvet. Førhen var der bare et stort sort hul, hvor jeg ikke kunne se, hvad jeg kunne arbejde med, eller hvordan min fremtid skulle se ud. Jeg kunne heller ikke se, hvad jeg egentlig kunne, men nærmest mere se, hvad jeg ikke kunne, så det har jo forandret sig helt vildt”