DOKUMENTATION - Askovfondens social psykiatri

VI ARBEJDER MED FEEDBACK
FORDI VI VED, AT VI KAN BLIVE KLOGERE

VI ARBEJDER MED FEEDBACK
FORDI VI VED, AT VI KAN BLIVE KLOGERE

VI ARBEJDER MED FEEDBACK
FORDI VI VED, AT VI KAN BLIVE KLOGERE

VI ARBEJDER MED FEEDBACK

FORDI VI VED, AT VI KAN BLIVE KLOGERE

I ASPA arbejder vi relationelt. Vi er optaget af, hvad vi gør, hvorfor og med hvilken effekt, så vi ved at det gør rent faktisk virker for dem vi gør det for. Derfor bruger vi blandt andet dokumentationsværktøjerne FIT og AIM.

 

FIT (Feedback Informed Treatment)

FIT er et evidensbaseret dialog- og evalueringsredskab, som vi anvender i vores gruppe- og samtaleforløb. FIT handler om at inddrage den enkelte og løbende følge op på resultater samt oplevelsen af indsatsen. FIT tager udgangspunkt i relationen mellem den enkelte og fagpersonen og består af to enkle skemaer med fokus på effekt og samarbejde. Skemaerne udfyldes ved hvert møde og behandles efterfølgende med henblik på at udvikle og tilpasse indsatsen. Den enkeltes involvering og dialog omkring samarbejdet er afgørende for, at indsatsen har effekt. Formålet med FIT er at evaluere og forbedre kvaliteten samt effektiviteten af indsatsen. Effekten af FIT er forskningsmæssigt veldokumenteret.

 

AIM (Assessment and Intervention Model)

I AskovFonden har vi dokumenteret vores indsatser i 17 år. Vi har udviklet en model, der – via en statisisk, praksisnær og letanvendelig metode – giver mulighed for at måle og dokumentere effekten af sociale indsatser.

Modellen hedder Assessment and Intervention Model (AIM). AIM giver os ikke alene muligheden for at blive klogere på de mennesker, vi skaber forandringer for, men skaber også mulighed for at måle på effekten af de indsatser, vi iværksætter for de mennesker, der står i udenforskab.

Det betyder dels, at vi hver dag kan blive klogere på praksis og korrigere eventuelle fejlantagelser og indsatser, og dels, at vi kan få en vurdering af effekten fra de mennesker, som bruger vores indsatser.

 

Årsberetning

Læs med i AskovFondens årsberetning 2024: Brugerne har ordet. Den har fået sit navn, fordi vores arbejde kun giver mening, når vi lytter til dem, vi hjælper, og samarbejder om at skabe de bedste muligheder for deres liv.

I beretningen kan du blandt andet møde Sebastian og Vic, som deler deres oplevelser fra AskovFondens indsatser. Du kan også læse om, hvorfor en vildmarkscamp kan være er en vigtig del af Mir Skolernes arbejde, og hvordan Dialog mod Vold fokuserer på tidlig indsats.

AskovFonden samarbejder med mere end 60 kommuner og over 200 fonde, virksomheder og organisationer for at sikre en mere inkluderende og effektiv velfærd.

På side 18 kan du læse et interview med Nanna der er projektleder for WeekendFællesskabet, mens du på side 50 kan møde Vic der kommer i WeekendFællesskabet.

ASPAs resultater er præsentret på side 52-53.

Se også vores oversigtsark over nogle af vores resultater fra 2023:

two columns style card