Hvad får du ud af at være frivillig?

“Jeg må ærligt indrømme at jeg på ingen måde havde regnet med at få så meget ud af det som jeg gør. Jeg er virkelig glad for at være med til at drive fredagscaféer i ASPA. Helt personligt får jeg en kæmpe gevinst ud af det.

Jeg havde måske forventet at jeg ville føle en form for bekræftelse ved at være noget for nogen andre, men det som fylder mest er følelsen af at være en del af et fællesskab. Jeg glæder mig altid til at komme i ASPA fordi jeg føler mig velkommen og genkendt. Jeg føler aldrig at jeg er på arbejde, men derimod føler jeg at jeg kan slappe af og have en masse gode snakke med både brugere og andre frivillige. Det understreger, hvorfor jeg har lyst til at komme igen og igen – nemlig at jeg mindst lige så meget, hvis ikke mere, er der for min egen skyld. ”

Hvorfor er du frivillig i ASPA’s fredagscafé (Det der nu hedder WeekendFællesskabet) hvor overskriften er fælleskabet?

“Umiddelbart, ansøgte jeg om at blive en del af fredagscaféerne fordi event-delen tiltalte mig og jeg elsker at være med til at arrangere sociale arrangementer.

Men det som fylder mest, nu hvor jeg har været med til en masse fredagscaféer er følelsen af at være en del af noget, på lige fod med brugerne. Vi er alle fælles om at skabe det rum som findes i ASPA fredag aften – og det syntes jeg er SÅ fedt! Netop det at fællesskabet er omdrejningspunktet og hele drivkraften bag caféerne giver mening for at man har lyst til at være med!”