Som noget nyt har vi etableret et samarbejde med forfatter, Unna Hvid om at skrive livsfortællinger for nogle af ASPAs brugere. I den forbindelse har vi sammen søgt og modtaget et legat fra Fonden Ensomme Gamles Værn, som skal dække Unna Hvids honorar i forbindelse med arbejdet med livsfortællingerne. Det er vi taknemmelige for.

Unna Hvid er forfatter og kunstner. Hun har skrevet bogen ”Skriv din livsfortælling – hvorfor og hvordan”, og i en del år har hun holdt foredrag om emnet og hjulpet mange seniorer med at skrive deres livsfortælling og får den trykt til en fin bog. Unna Hvid henvendte sig til Kristina Bodenhoff her i efteråret med idéen om et samarbejde. Blandt andet fordi, hun gerne ville hjælpe med at skrive livsfortællinger for målgrupper, som måske ville have svært ved at realisere et sådant projekt ved egne resurser.

Heldigvis var vi hurtigt enige om, at alle mennesker har en spændende historie at fortælle, og at der er mange gode sidegevinster ved at fortælle den og få den skrevet ned og trykt. Følelsen af anerkendelse er bare en af disse sidegevinster. Derfor går vi allerede her i december i gang med projektet, og det første lidt nervepirrende projekt er et lille motivationsmøde, hvor vi håber at kunne skabe interesse hos ASPAs brugere i Caféen på Kapelvej. Vi glæder os meget til at starte dette spændende samarbejde op!