Pressemeddelelse
DET ER DERFOR JEG SKÆLVER -Sammen om det der er svært
Med afsæt i et bredt samarbejde mellem kultur, kunst, social psykiatri og forskning inviteres til workshop, kunstperformance og dialog på Biblioteket Rentemestervej i København NV.
SKÆLVER projektet – med kunstner Lotte Arnsbjerg i spidsen – samarbejder med ressourcefulde organisationer og aktører, som har samme ønske; at skabe bedre trivsel for mennesker, der lever med sårbarhed og særlig sensitivitet pga. smertefulde oplevelser og svære livserfaringer.
Projektet arbejder for atskabe et stærkt fællesskab, trygge dialogrum og brugbare veje til recovery. Kunsten anses som en enestående ressource, der gennem udtryk kan beskæftige sig med oplevelser, følelser og naturlige reaktioner på smerte og chok, som ord ikke dækker på samme fyldestgørende måde. Ambitionen er at opløse tabu og stigmata.
Arrangementer sætter lys på psykisk lidelse og recovery gennem kunstens egenskaber og interaktion mellem aktører og deltagere i et ligeværdigt rum – uden skelnen mellem menneskers baggrunde, titler og diagnoser. Fællesskab, deling, ligeværdighed fra et menneskeligt perspektiv er i fokus og en voksende inspiration.
Der er tale om to arrangementer og der er gratis adgang til begge.
HVAD: Workshop-dag med live musik, kreative indspark/ øvelser, debat oplæg og dialog.
TID: Onsdag d.6 december kl. 13.00 – 17.00
STED: Biblioteket Rentemestervej
BILETTER: Billetto
HVAD:
TID: Fredag d.8. december kl. 16.00 – 19.00
STED: Biblioteket Rentemestervej
BILETTER: Billetto
Mød bl.a. skuespiller og facilitator Lotte Arnsbjerg, musiker og producer Christoffer Høyer, forsker PhD og psykolog Anders Sørensen, jazzpianist, digter og billedkunstner CarstenDahl, dukkespiller og performer Evi Arnsbjerg Brygmann, leder af ASPA /Askovfondens socialpsykiatri Kristina Bodenhoff, leder af samværstilbudet Mamma Mia Isabella Olsen Østergaard, og repræsentanter fra Team Mod på Livet (TBA).
Det er derfor jeg SKÆLVER har til formål at samle kunst, sociale indsatser og forskning i spørgsmålet om, hvordan man kan komme sig fra psykisk lidelse – og hvilken rolle kunst og kultur kan spille. Før i tiden var psykiatriske hospitaler bevidst placeret i smukke omgivelser, og kunstnerisk udfoldelse og meningsskabelse for den enkelte var ofte en central del af behandlingen, fordi man vidste, det var helende for mennesker i lidelse.
I en tid hvor den individuelle meningsskabelse og medmenneskelighed er erstattet med diagnoser, medicin og desværre ofte fortravlet personale, er formålet med konferencen at bringe kunstens egenskaber tilbage i rampelyset.
Hvordan:
Udgangspunktet er at alle deltagere, herunder også oplægsholdere og kunstnere på programmet taler hudløst åbent og ærligt om, hvordan de selv kan skælve overfor livet, oplevelser og et sårbart sind.
Programmet har fokus på hvordan kunsten og kreativ udfoldelse kan være en støtte og hjælp på vejen ud af lidelsen i retning af bedre trivsel og lettere liv.
Vi stiller spørgsmålet:
Hvordan kan kunst og kunstnerisk udfoldelse transformere menneskelig lidelse til resurse, udvikling og nærvær – kan lidelse være en åbning til udvikling, og i så fald, hvordan møder vi lidelsen uden modstand?
Arrangementer henvender sig ikke alene til fagligt interesserede men i lige så høj grad til mennesker, der lever med sårbarhed, psykiske lidelser og deres pårørende, og i det hele taget alle, som er nysgerrige på hvad der kan ske, når det sårbare sind mødes med kunsten – og omvendt..
Grafik: Rasmus Finsen,
Layout: Evi Arnsbjerg Brygmann, Lotte Arnsbjerg.
For mere info / interview kontakt: Lotte Arnsbjerg, info@lottearnsbjerg.com tlf. 26173045