WeekendFællesskabet 1 år

HURRA for socialt samvær og kampen for at ingen unge skal føle sig alene!

WeekendFællesskabet havde 1 års fødselsdag i søndags!

Tænk at der allerede er gået et helt år, for det føltes  som om, dette fællesskab altid har været en del af huset her i Griffenfeldsgade. Hele 170 forskellige unge mennesker er det sidste år trådt ind ad døren for første gang, forhåbningsfulde, spændte og nok lidt nervøse. Måden WeekendFællesskabet  bliver brugt på er lige så forskellig som de mennesker, der bruger det. Nogle dropper ind en gang imellem, nogle er primært med til arrangementer og workshops, nogle tager med på ture ud af huset, og nogle kommer næsten hver weekend og bruger cafeen som deres egen weekend-dagligstue.

Vi er lykkelige over den store mangfoldighed, vi ser, på tværs af køn, etniciteter, seksuelle orienteringer, sociale baggrunde osv. og hvordan relationer dannes på kryds og tværs. Alle er velkomne og alle inkluderes i fællesskabet med den største naturlighed.

Selvom folk er vidt forskellige, kommer alle med ét fælles ønske – at blive en del af et socialt fællesskab og få gode relationer.

Vi er så stolte over at se, at WeekendFællesskabet er blevet et frirum, hvor unge kan komme og være helt sig selv sammen med andre unge, de kan spejle sig i. Der er plads til at have en svær dag og der er plads til at have nogle udfordringer, der skal tages højde for. Og samtidig er der plads til – for en stund – at lægge det svære til side og bare være til og hygge sig.

Udover alle de gode initiativer, de frivillige og de unge selv har bragt ind, har vi også haft besøg udefra af en masse spændende mennesker, som har skabt liv i cafeen. For eksempel har københavnske up-and-coming kunstnere spillet musik, kunsthåndværkere har lært os bla. at farve lys, arbejde med læder og skabe smukke papirblomster og en musiker har afholdt festlig musikbanko.

Hvem gør det muligt?

Intet af dette ville have ladet sig gøre uden en masse gode menneskers engagement!

  • Først og fremmest de modige, unge mennesker, som blot ved at møde op løfter hinanden og udgør fællesskabet. Sejt!
  • Derudover det unge frivilligteam, der er fuld af nysgerrighed og hjertevarme, skaber de trygge rammer omkring WeekendFællesskabet og sørger for, at dørene er åbne hver eneste weekend året rundt. De skal have en stor tak!
  • Selvfølgelig også, Nanna der er frivilligkoordinator for projektet, og ligger en masse kærlighed og ære i, at støtte op både om de unge og de frivillige alle får en god oplevelse i WeekendFællesskabet.
  • Det Obelske Familiefond, som så potentialet og vigtigheden i at støtte dette projekt.

Følg WeekendFællesskabet her: